Jak przygotować Kava Kava? – Najlepszy przepis na kava kava 2020

Poniższym artykule dowiesz się jak przygotować napój z mielonego korzenia kava kava, który możesz zakupić w naszym sklepie. Poznaj dwie metody i wybierz metodę przygotowania kava, która najlepiej odpowiada Tobie i Twojemu stylowi życia.

TRADYCYJNA METODA (Zalecana):

Krok 1

Umieść Kava Bag w misce lub innym głębokim naczyniu. W zależności od Twoich preferencji, wsyp do worka od 1-2 łyżki Korzenia Kava Kava (10-20 gramów) na każdą planowaną porcje.

Krok 2

Umieść Kava Bag w misce lub innym głębokim naczyniu. W zależności od Twoich preferencji, wsyp do worka od 1-2 łyżki Korzenia Kava (10-20 gramów) na każdą planowaną porcje.

Krok 3

Dodaj 240-350 ml ciepłej wody (najlepiej pomiędzy 30°C-40°C) do wnętrza Kava Bag. Pozostaw na 5-10 min.

Krok 4

Tak przygotowany napój przelej do ulubionego naczynia np. Kava Bilo. Przed spożyciem polecamy go schłodzić lub dodać kostki lodu.

SZYBKA METODA:

Krok 1

W zależności od twoich preferencji, dodaj 1-2 łyżki Korzenia Kava (10-20 gramów) oraz 240-350 ml ciepłej wody (najlepiej pomiędzy 30°C-40°C) do standardowego blendera.

Krok 2

Zblenduj na wysokich obrotach przez około 4 minuty.

Krok 3

Całość przefiltruj, najlepiej przez Kava Bag (worek do odsączania).

Krok 4

Tak przygotowany napój przelej do ulubionego naczynia np.Kava Bilo. Przed spożyciem polecamy go schłodzić lub dodać kostki lodu.

Dodatkowo polecamy obejrzeć film o tym jak wzmocnić działanie kava kava

Julia Bronisz to podróżniczka, która kocha Nową Zelandię oraz kava kava. Julia odwiedziła wiele krajów, ale najbardziej zapadła jej w pamięć kraina Kiwi, gdzie podziwiała piękno przyrody, kulturę Maorysów i smak lokalnych potraw. Julia jest fanką kava kava, napoju z korzenia rośliny o tym samym imieniu, który ma działanie relaksujące i pobudzające. Julia często pije kava kava przed lub po swoich podróżach, aby się zrelaksować i podzielić się swoimi wrażeniami z innymi. Julia pisze bloga o swoich przygodach, gdzie dzieli się zdjęciami, opowiadaniami i poradami dla innych podróżników. Julia jest osobą otwartą, ciekawą świata i pełną pasji.

Julia Bronisz

Julia Bronisz to podróżniczka, która kocha Nową Zelandię oraz kava kava. Julia odwiedziła wiele krajów, ale najbardziej zapadła jej w pamięć kraina Kiwi, gdzie podziwiała piękno przyrody, kulturę Maorysów i smak lokalnych potraw. Julia jest fanką kava kava, napoju z korzenia rośliny o tym samym imieniu, który ma działanie relaksujące i pobudzające. Julia często pije kava kava przed lub po swoich podróżach, aby się zrelaksować i podzielić się swoimi wrażeniami z innymi. Julia pisze bloga o swoich przygodach, gdzie dzieli się zdjęciami, opowiadaniami i poradami dla innych podróżników. Julia jest osobą otwartą, ciekawą świata i pełną pasji.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *