Poniższym artykule dowiesz się jak przygotować napój z mielonego korzenia kava kava, który możesz zakupić w naszym sklepie. Poznaj dwie metody i wybierz metodę przygotowania kava, która najlepiej odpowiada Tobie i Twojemu stylowi życia.
TRADYCYJNA METODA (Zalecana):
Krok 1
Umieść Kava Bag w misce lub innym głębokim naczyniu. W zależności od Twoich preferencji, wsyp do worka od 1-2 łyżki Korzenia Kava Kava (10-20 gramów) na każdą planowaną porcje.
Krok 2
Umieść Kava Bag w misce lub innym głębokim naczyniu. W zależności od Twoich preferencji, wsyp do worka od 1-2 łyżki Korzenia Kava (10-20 gramów) na każdą planowaną porcje.
Krok 3
Dodaj 240-350 ml ciepłej wody (najlepiej pomiędzy 30°C-40°C) do wnętrza Kava Bag. Pozostaw na 5-10 min.
Krok 4
Tak przygotowany napój przelej do ulubionego naczynia np. Kava Bilo. Przed spożyciem polecamy go schłodzić lub dodać kostki lodu.
SZYBKA METODA:
Krok 1
W zależności od twoich preferencji, dodaj 1-2 łyżki Korzenia Kava (10-20 gramów) oraz 240-350 ml ciepłej wody (najlepiej pomiędzy 30°C-40°C) do standardowego blendera.
Krok 2
Zblenduj na wysokich obrotach przez około 4 minuty.
Krok 3
Całość przefiltruj, najlepiej przez Kava Bag (worek do odsączania).
Krok 4
Tak przygotowany napój przelej do ulubionego naczynia np.Kava Bilo. Przed spożyciem polecamy go schłodzić lub dodać kostki lodu.
Dodatkowo polecamy obejrzeć film o tym jak wzmocnić działanie kava kava