Hit enter after type your search item

Jak przygotować Kava Kava? – Najlepszy przepis na kava kava 2020

/
/
/
11 Views

Poniższym artykule dowiesz się jak przygotować napój z mielonego korzenia kava kava, który możesz zakupić w naszym sklepie. Poznaj dwie metody i wybierz metodę przygotowania kava, która najlepiej odpowiada Tobie i Twojemu stylowi życia.

TRADYCYJNA METODA (Zalecana):

Krok 1

Umieść Kava Bag w misce lub innym głębokim naczyniu. W zależności od Twoich preferencji, wsyp do worka od 1-2 łyżki Korzenia Kava Kava (10-20 gramów) na każdą planowaną porcje.

Krok 2

Umieść Kava Bag w misce lub innym głębokim naczyniu. W zależności od Twoich preferencji, wsyp do worka od 1-2 łyżki Korzenia Kava (10-20 gramów) na każdą planowaną porcje.

Krok 3

Dodaj 240-350 ml ciepłej wody (najlepiej pomiędzy 30°C-40°C) do wnętrza Kava Bag. Pozostaw na 5-10 min.

Krok 4

Tak przygotowany napój przelej do ulubionego naczynia np. Kava Bilo. Przed spożyciem polecamy go schłodzić lub dodać kostki lodu.

SZYBKA METODA:

Krok 1

W zależności od twoich preferencji, dodaj 1-2 łyżki Korzenia Kava (10-20 gramów) oraz 240-350 ml ciepłej wody (najlepiej pomiędzy 30°C-40°C) do standardowego blendera.

Krok 2

Zblenduj na wysokich obrotach przez około 4 minuty.

Krok 3

Całość przefiltruj, najlepiej przez Kava Bag (worek do odsączania).

Krok 4

Tak przygotowany napój przelej do ulubionego naczynia np.Kava Bilo. Przed spożyciem polecamy go schłodzić lub dodać kostki lodu.

Dodatkowo polecamy obejrzeć film o tym jak wzmocnić działanie kava kava

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This div height required for enabling the sticky sidebar